10/07/2013

Ken Hensley & Live Fire na turné s novým albem


Nevím přesně, jak to Ken Hensley myslí s tím posledním turné, ale každopádně se letos opravdu činí. Na jaře vydal své první čistě sólové album Live Tales (Cherry Red Records), natočené v srpnu 2012 na koncertu v domovském Alicante ve Španělsku (mou recenzi CD pro Rock & Pop si můžete přečíst tady). V létě pak vyšel další koncertní záznam, pořízený tentokrát s jeho dlouholetou koncertní kapelou Live Fire během turné po Německu a Švýcarsku na přelomu září a října 2012. Album s jednoduchým názvem Live!! vyšlo u Hear No Evil Recordings jako 2CD (67 + 26 minut) a repertoárem nijak nepřekvapí.
Současně se začátkem aktuálního turné (7. října) vychází na stejné značce nové studiové album s názvem Trouble. Live Fire mezitím změnili sestavu - odešli zpěvák Erikur Hauksson a baskytarista Sid Ringsby. Oba nahradil Roberto Tiranti z italské kapely Labyrinth, který se tedy s Kenem dělí na novém albu i koncertech o sólový zpěv. Jelikož žádná ukázka z desky nebyla zatím zveřejněna, můžete si Roberta Tirantiho poslechnout například na minulém Hensleyho studiovém albu Love & Other Mysteries (2012), kde zpívá jednu skladbu sólově a dvě v duetu s Irene Forniciari. Na YouTube už lze najít také několik záznamů z dosavadních koncertů probíhajícího turné.
Kromě dvou zastávek v České republice (Sportovní hala Kunovice 19. a Retro Music Hall Praha 20. října) se Ken Hensley & Live Fire zastaví i na Slovensku (Blue Note Jazz Club v Novom Meste nad Váhom), kde 30. října celé turné zakončí. Po sedmnáctikoncertním maratónu s kapelou má do konce roku Hensley naplánovanou ještě měsíc trvající sólovou šňůru po Ukrajině a Rusku!



Tohle je jedna z mých aktuálně nejoblíbenějších Kenových skladeb v jeho pěveckém podání. Balada I Did It All je jakousi sumarizací mimořádného alba Blood On The Highway (2007), které lze chápat třeba jako rockovou operu s tématem Hensleyho životního příběhu.



www.ozzyapotkan.cz
www.ken-hensley.com

www.ken-hensley.ru - Zde najdete přepis Kenových odpovědí na otázky návštevníků jeho sólového koncertu v Bratislavě 13. prosince 2012 a také velmi dobrý starší rozhovor z roku 2002.

Předchozí článek na téma Ken Hensley na tomto blogu

No comments:

Post a Comment