2/20/2023

Jazz & Blues Brno 2023 ve Staré pekárně představí britské The Daybreakers a mezinárodní Champian Fulton Trio

V rámci série Jazz & Blues Brno 2o23 vystoupí v sobotu 11. března ve Staré pekárně londýnské bluesrockové trio THE DAYBREAKERS, které v poslední době stoupá na ostrovní scéně prudce vzhůru. V Británii mají pánové vtipnou přezdívku Černí Beatles.


Vezměte blues a soul z amerických tančíren 60. let, přidejte drsnost Thin Lizzy, oprsklost The Clash a zpěvnost Creedence Clearwater Revival a máte předtavu jak The Daybreakers znějí. Jejich koncerty chodili obdivně zažívat třeba Jeff Beck nebo Jimmy Page. Trio vychází ze zlaté éry ostrovního rocku 60. a 70. let a jejich svěží a neotřelý pohled baví fanoušky v klubech ve Velké Británii, v Evropě i v Americe. Kapelu tvoří kytarista a zpěvák Aidan Connell, baskytarista Conor Cotterill a bubeník Neil Burton. Na brněnský koncert platí do 25. února zvýhodněné vstupné 180 Kč při objednávce přes e-mail sveda.art@seznam.cz.


The Daybreakers začínají své letošní turné 24. února v Londýně, a pak hned odjíždějí do ČR, kde zahrají 27.2. v Karlových Varech, 28.2. v Bílině, 1.3. ve Varnsdorfu, 2.3. v Mostě, 3.3. v Plzni, 4.3. v Černošicích, 6.3. v Humpolci, 7.3. v Žatci, 8.3. v Rožnově pod Radhoštěm, 9.3. v Přerově, 10.3. v Holešově, 11.3. jak výše psáno v Brně a 12.3. ve Valašském Meziříčí. Třeba si zdejší publikum podmaní tak, jako to Londýnské... 
31. března pak kapele vyjde debutové album.


Už v neděli 26. února se ve Staré pekárně představí trio americké zpěvačky a pianistky CHAMPiAN FULTON, která je považována za jednu z nejnadanějších ryze jazzových hudebnic své generace. Po přesídlení z rodné Oklahomhy se prosadila v nejlepších newyorských jazzových klubech a zároveň po mnoho let dojíždí z USA na rozsáhlá evropská turné, pro která si vytvořila stabilní mezinárodní trio. Tvoří ho italský kontrabasista Lorenzo Conte a rakouský bubeník Joris Dudli. Letos v dubnu Champian Fulton vyjde její už šestnácté album, živá nahrávka Meet Me at Birdland.



Návštěvníci všech koncertů jarní série Jazz & Blues Brno 2023 ve věku do 30 let platí pouze dobrovolné vstupné, totéž platí pro všechny, kteří se prokáží platným ukrajinským pasem (zde bez věkového omezení).

No comments:

Post a Comment