9/11/2019

ERIK TRUFFAZ QUARTET & NYA present BENDING NEW CORNERS



Letos uplynulo 20 let od vydání kultovního a přelomového alba Bending New Corners na značce Blue Note. Nahrávka mísící  be-bop s drum’n’bass a rapem ovlivnila další generace hudebníků. Při příležitosti tohoto výročí odehrají Erik Truffaz Quartet a rapper Nya limitované množství koncertů  Praha bude jednou z jejich zastávek. Kapela tu odehraje hned dva koncerty - první bude 27. září v Paláci Akropolis (v vrámci Respect Festivalu), druhý 28. září v klubu Jazz Dock. Z původní sestavy alba se na pódích vedle trumpetisty Erika Truffaze objeví basista Marc Giuliani a bubeník Marc Erbetta, někdejšího pianistu Patricka Mullera zastoupí současný Truffazův klávesista Benoit Corboz.


Erik Truffaz patří už roky ke špičce evropského jazzu, natočil bezmála 20 alb a prosadil se po celém světě. “Jazz se šťávou i duší, a spoustou otevřeného prostoru,” napsal o něm Rolling Stone. “Inteligentní, nekompromisní hudba současnosti, kterou hrají virtuózní hráči s bohatou fantazií a odvahou,” píše časopis JazzTimes. Ve Švýcarsku narozený a ve Francii žijící trumpetista, přezdívaný Miles Davis acid jazzu se svým kvartetem spojuje jazzové experimenty, drum’n’bass a hip-hop.

Alongside Marcello Giuliani (bass), Marc Erbetta (percussion and drums) and Benoît Corboz (piano and fender rhodes), the French-Swiss trumpeter invites rapper Nya, discovered at the time on «The Dawn» (1998), the first EP of the quartet produced by Blue Note. The general public had then discovered the distinctive sound of Erik Truffaz, an acoustic whole mingling with electronic rhythms, on the tenuous border between jazz and instrumental pop, and had already compared him to Miles Davis. The reunion of these musicians promises to be as intense as it is exciting.


Z dalších koncertů agentury Rachot

18.9. Boban Markovič Orkestar
23.9. Aziza Brahim & Barmer Boys
26.9. Jambinai
2.10. The Pyramids
7.10. Ken Vandermark & Christoph Kurzman
9.10. Yat-Kha
12.10. The Necks

více viz www.rachot.cz

No comments:

Post a Comment