9/15/2023

The Winery Dogs (Kotzen+Sheehan+Portnoy) v Brně a Praze


24.10.2023 Brno, Sono Music Centrum, 19:00
25.10.2023 Praha, Palác Akropolis, 18:00

Portnoy + Kotzen + Sheehan = THE WINERY DOGS. Trio virtuóních muzikantů letos vydalo třetí album „III“, které přijede představit do Brna i Prahy! 

Americké hardrockové trio THE WINERY DOGS tvoří zpěvák a kytarista Richie Kotzen (Poison, Mr. Big), baskytarista Billy Sheehan (Mr. Big, Steve Vai, Sons Of Apollo) a bubeník Mike Portnoy (spoluzakladatel Dream Theater, dále Sons Of Apollo, Transatlantic atd.). The Winery Dogs, inspirovaní klasickým rockem 70. let i hudbou jejich předchozích projektů, se dali dohromady v roce 2012, kdy po divoké sérii nahrávacích sessions v následném roce vydali eponymní album. Druhý dlouhohrající počin „Hot Streak” vyšel už o dva roky později, ale na třetí desku se čekalo 8 let. 

„Naším cílem je poskytnout lidem skutečně příjemný zážitek,” nastiňuje Kotzen a pokračuje: „Hudbu TWD vytváří skuteční lidé hrající na skutečné nástroje, přičemž ji všichni děláme společně v jedné místnosti. Není na ní nic umělého.” Tak THE WINERY DOGS i skuteční zní. Velmi organicky a bez vedlejších pohnutek, soustředící se na svou hudbu a písně. „Chtěl bych, aby se naši posluchači cítili tak, aby mohli prožít přesně to, co prožíváme my. Naše desky jsou snímky života a toho, jak ho prožíváme. Naše hudba odráží to, co je pro nás důležité, a to, co důležité není,” říká Billy Sheehan. I když se v jejich hudbě vyskytují instrumentální party, svou virtuozitu THE WINERY DOGS nechávají za sebou a soustředí se na společný cíl a feeling, což svým komentářem uzavírá Mike Portnoy. „Síla téhle kapely je především v písničkách. Pak přichází na řadu muzikantství, které je samozřejmě důležité. To, co dělá The Winery Dogs tak skvělými, je, že každá z těch písniček je zapamatovatelná, chytlavá a zpěvná, ale zároveň máte to skvělé muzikantství ve všech třech nástrojích. Ať už se díváte nebo posloucháte kohokoli, vždycky vás to bude bavit.”



Z dalšího programu Sono Music Centra:

03.11.2023 - The Austrian Pink Floyd Show: Floyd Division 
04.11.2023 - Queen Symphonic 
19.11.2023 - SYNKOPY 61
29.11.2023 - THE CRiMSON MARATHON
04.12.2023 - Creedence Clearwater Revived 
28.01.2024 - FLAMENGO REUNiON SESSiON a KAREL KAHOVEC

No comments:

Post a Comment